23 Temmuz 2016 Cumartesi

Gümrük Bakanlığından KAİROS hakkında uyarı

Bakanlığımıza son dönemde ulaşan başvurularda “Kairos Teknoloji” ya da “Kairos Planet” gibi isimlerle anılan sistemin yasal olup olmadığı sorulmakta ve sistemin bir piramit yapı olduğuna yönelik ihbarda bulunularak gerekli denetimlerin yapılması talep edilmektedir.
Bu kapsamda adı geçen şirkete ilişkin olarak Bakanlığımızca yapılan ilk inceleme sonucunda; merkez adresinin İngiltere olduğu, Türkiye’de şube, acente, bayi, ortaklık vb. adlarla herhangi bir temsilciliğinin bulunmadığı, İngiltere ticaret sicili kayıtlarına göre bir adet aktif yöneticisinin bulunduğu, toplam sermayesinin 1.000 sterlin olduğu bununla birlikte sosyal medya ve internet ortamı başta olmak üzere değişik iletişim platformlarında kendilerini şirketin oluşturduğu sistemin Türkiye distribütörü ya da temsilcisi olarak tanıtan çok sayıda kişinin bulunduğu tespit edilmiştir.
Şikayet konusu uygulamalar ile söz konusu sistemi ülkemizde başlatan, yayan ve ticari amaçlarla destekleyenlerin faaliyetleri Bakanlığımızca 6502 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde incelenmek üzere denetim programına alınmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Gördüğünüz gibi şirketin topu topu beyan edilen sermayesi 1000 sterlin, bakkal dükkanı gibi, bir oluşumu dünyanın en iyisi diye yayanlar tavsiye edenler açıkca suç işlemeye devam edecekler mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder